Lichtkoepels

6 ProductenPagina 1 van 1

Lichtkoepel nodig voor je platte dak

Zoek je een kwaliteit lichtkoepel voor het platte dak voor een uitbouw, veranda, overkapping, of ander gebouw. Cover24 heeft de maten en modellen die je zoekt voor meer plezier van het daglicht van een lichtkoepel. Onze lichtkoepels zijn gemaakt van de materialen acrylaat of polyester. Je hebt daarnaast de keuze uit enkelwandige, dubbelwandige tot zelfs zeer goed geïsoleerde driewandige lichtkoepels! De dakopstanden welke behoren  bij de lichtkoepel is zeer goed geïsoleerd en kan geleverd worden in PVC of polyester opstanden welke geleverd worden inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.

Verder kan de keuze gemaakt worden uit helder of opaal glas, opaal glas beperkt de lichtdoorlaat tot maximaal 70% dit houd wel in dat er nog steeds veel daglicht binnen komt echter wel met privacy. Voordeel van opaal glas is dat het de warmte van de zonnestralen reduceert ivm de warmte.

Kwaliteit lichtkoepels

Polycarbonaat is aanmerkelijk slag vaster dan acrylaat en is daardoor veiliger om in een dak toe te passen, en dus een duurzamer product en minder inbraakgevoelig. Polycarbonaat is met een hamer bijna niet kapot te krijgen en dus vele maler sterker dan glas. 

Vlakglasraam

Zoek je een vlakglasraam voor je platte dak met meer strakke design met vele opties? Bekijk ons assortiment vlakglasramen met vaste uitvoering en ventilerende uitvoering. Vlakglasramen voldoen aan de huidige woonwensen die men stelt op het gebied van comfort en energiebesparing. Vlakglasramen lichtkoepels of platdakramen van glas die wij verkopen beschikken over dubbel glas dat bestaat uit een geharde buitenzijde van 6 mm en een 90% argongevulde tussenruimte. 

Monteren lichtkoepels

Het monteren van een dakopstand met lichtkoepel is eenvoudig. Voordat je de lichtkoepel gaat plaatsen, bepaal je eerst de positie waar de lichtkoepel moet komen. Verwijder op die plek de plafond afwerking. Doe dit ook op het dakbeschot en ondersteun de gordingen met stempels en zaag vervolgens met een decoupeerzaag het gat uit het dak. Breng de raveelbalken op de juiste plek en schroef deze vast. Snijd de EPDM dakbedekking 1 cm rondom het gat los.  De plakplaat van de opstand aan de onderkant in kitten met EPDM kit of bitumen kit. Zet de dakopstand van de lichtkoepel op zijn plek en schroef hem vast. Borstel de dakbedekking 30 cm rond de koepel schoon met een staalborstel. Bij de EPDM dakbedekking de contactlijm gebruiken, bij bitumen voorstrijk gebruiken. Vervolgens waterdicht afwerken met EPDM foilie of bitumen dakbedekking. Werk de naden van de EPDM of bitumen af met een EPDM of bitumen kit voor de waterdichtheid.

Voordelen bestellen bij Cover24

  • Deskundig advies
  • Telefonische helpdesk
  • Kwaliteits producten
  • Snelle levering

Plaats een bestelling

Cover24 staat voor kwaliteit. Hierdoor ben je verzekerd van het feit dat je jarenlang plezier van jouw lichtkoepel hebt. Niet onbelangrijk; naast kwaliteit is de prijs ook nog eens gunstig. Wanneer je de juiste producten gevonden hebt, kun je deze heel eenvoudig in je online winkelwagen plaatsen en bestellen. Of heb je vragen over een product? Dan kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 085-0609085 of te mailen naar: [email protected]